Hoogseizoen

Na een natte herfst en winter periode staat de zonnige periode weer voor de deur en het seizoen voor de tuin breekt weer aan. Gezien dat dit seizoen topdrukte kent wil ik u vragen om tijdig een afspraak te maken om verzekerd te zijn van een plekje op korte termijn. Op dit moment zijn er nog enkele dagen in April beschikbaar en is er nog volop beschikbaarheid in Mei. Om teleurstellingen te voorkomen kunt u er altijd voor kiezen om uw werkzaamheden met een jaar vast te zetten, zo bent u verzekerd dat uw werkzaamheden worden uitgevoerd en heeft u niet te maken met een wachtlijst.

Lees meer »

Het broedseizoen is weer begonnen.

Zoals ieder jaar is het broedseizoen weer van start gegaan, dit betekend dat vogels weer massaal een broed of rustplaats zoeken en een nestje aan het maken zijn. Het is daarom belangrijk dat U de omgeving van het nest zo goed als mogelijk met rust laat en eventuele werkzaamheden dichtbij het nest uitstelt tot na het broedseizoen. Voor ons betekent dit dat we altijd eerst zullen controleren of er een nest in een boom/haag zit alvorens we aan het werk gaan bij u. Dient er een boom verwijderd te worden maar zit er toch een nest in? Dan zit er helaas niet anders op dan te wachten tot het nest niet meer bewoond is. Houd er rekening mee dat de floor en fauna wet hier heel streng in is en boetes kan opleggen bij overtreding. Het broedseizoen loopt van 15 maart tot ongeveer 15 juli. 

Lees meer »

Start met opleiding ETW (European Tree Worker).

Met trots kan ik U mededelen dat ik vanaf 18 juni dit jaar ga starten met het ETW traject. Deze lange en zware opleiding is breed gefocust op de boomverzorging en alles wat daarbij komt kijken zoals biologie, ziekteleer, bodemverbetering, rooien, kroonverzorging en nog veel meer. Natuurlijk zijn we al enige tijd werkzaam binnen de boomverzorging maar gezien we in de toekomst ook onze werkzaamheden willen uitbreiden en aanbieden aan bedrijven en gemeentes dient er het ETW certificaat behaald te worden. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat we als bedrijf onszelf blijven verbeteren om ons werk professioneel en veilig uit te kunnen blijven voeren. Voor de particulier betekent dit dat vanaf eind dit jaar gekozen kan worden om bomen te snoeien/verwijderen door middel van klimmen, dit is vooral fijn als bomen op lastige plekken staan waar hoogwerkers niet zomaar bij kunnen en het scheelt ook aanzienlijk in de kosten. 

Lees meer »